این پروتئین از پروتئین های مهم در مسیر پیامرسانی سلولها است و در التهاب سیستمیک و واکنش فاز حاد نقش بسیار مهمی دارد. مولکول TNF-α توسط انواع سلول های خون ساز و غیرخون ساز و بدخیم تولید می شود. این سلول ها عبارتند از ماکروفاژها، لنفوسیت های B، لنفوسیت های T، سلول های کشنده طبیعی NK، نوتروفیل ها، آستروسیت ها، سلول های اندوتلیال، سلول های عضله صاف و غیره. این پروتئین به طور عمده توسط ماکروفاژهای فعال تولید میشود. مهم ترین القا کننده تولیدTNF-α لیپوپلی ساکارید باکتریایی (LPS) است. اینترفرون گامای (INF-γ) تولید شده توسط سلول های T و NK، تولیدTNF-α توسط ماکروفاژهای فعال شده توسط LPS را افزایش می دهد. نقش اصلی TNF تنظیم عملکرد سلولهای سیستم ایمنی میباشد، اما تداوم واکنش ایمنی در نتیجه تولید نا به جا و بیش از حدTNF-α میتواند سبب ایجاد برخی از بیماری های التهابی یا خود ایمن شود. این پروتئین به عنوان عامل تبزای درونزاد (Endogenous Pyrogen): 1- منجر به القای تب، مرگ سلولی آپوپتیک، کاشکسی و التهاب میشود، 2- تومورزائی و تکثیر ویروسها را مهار میکند و 3- از طریق تحریک سلول های تولید کننده ی IL1 و IL6 به سپسیس (Sepsis) پاسخ میدهد.
پروتئین TNF-α نقش پاتولوژیک در شرایطی مانند تب، کاشکسی، شوک سپتیک، روماتوئید آرتریت و سندرم رودهی تحریک پذیر دارد. با اینکه TNF-αبراي اولین بار به عنوان عاملی با فعالیت ضد توموري کشف شد، اما فعالیت پیش التهابی قوي آن مانع از تجویز سیستمیک آن می شود. امروزه معلوم شده است که این فاکتور و سایر لیگاندهاي این خانواده در برخی از بیماري ها مثل بیماري هاي سرطان، عصبی، ریوي، قلبی-عروقی، اختلالات متابولیکی و خودایمنی نقش دارند. از آنجایی که TNF-αمی تواند فاکتور رونویسی پیش التهابی NF κBرا فعال کند، بنابراین می تواند فعالیت سرطان زایی داشته باشد چرا که NFκB فعال، باعث افزایش بیان ژنهایی می شود که در تکثیر، بقا، تهاجم، رگزایی و متاستاز سلولهاي توموري نقش دارند. بنابراین اندازهگیری مقادیر TNF-α در تشخیص و درمان این بیماریها از اهمیت بسیاری برخودار است. امروزه مطالعه بر روي فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا به طور چشمگیري افزایش یافته است. بر اساس گزارشی که در سال 2011 منتشر شده است، 113000 استناد در مورد TNF-α نشان داده شده است.
کیت الایزا جهت سنجش فاکتور نکروز دهندهی تومور آلفا در موش صحرائی، محصول کمپانی Diaclone فرانسه، یک روش ایمنی سنجی (Immunoassay) مبتنی بر الایزای ساندویچی است که در آن از یک سو دو آنتی بادی مونوکلونال علیه دو جایگاه آنتی ژنی مجزا بر روی مولکول TNF-α و از سوی دیگر یک سیستم بیوتین استرپتواویدین به کار رفته است. این امر سبب حساسیت و ویژگی بسیار بالای این کیت در سنجش اینترلوکین شش شده است. محدوده تشخیص این کیت pg/ml 1000- pg/ml 25/31 می باشد. حساسیت و یا حد تشخیص در حدود ≤ pg/ml 15، ویژگی و دقت بالا از مزایای مهم این روش است. این کیت فاقد واکنش متقاطع و تداخل با مولکولهای مشابه است.
بخش علمی شرکت پادگین طب
(مرکز تحقیقات، مشاوره، تولید، واردات و تهیه کیت های تخصصی و فوق تخصصی پژوهش های پایه و بالینی)
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید & این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
تلفنهای تماس 22872816 و 22872815