به دلیل اهمیت این بیماري، پژوهش های گسترده ای در زمینه های مختلف براي بررسی آن در حال انجام هستند. از آنجایی که تحقیقات مداخله ای در زمینه ی دیابت، بر روی انسان به دلیل ملاحظات اخلاقی با محدودیت هایی رو به رو است، استفاده از مدل هاي حیوانی براي بررسی بیماري ضروري به نظر می رسد. با وجود این که مدل هاي حیوانی نمی توانند به طور کامل با مدل انسانی معادل سازي شوند، اما با استفاده از این مدل ها می توان به دست آوردهای جدید و سودمندي درباره دیابت انسانی دست یافت. یکی از روش های رایج در ایجاد مدل حیوانی دیابتی استفاده از استرپتوزوتوسین یا استرپتوزوسین (STZ) می باشد. این ماده به طور انتخابی و با مکانیسم شناخته شده، باعث تخریب سلول های بتا پانکراس می شود. استرپتوزوتوسین با فرمول شیمیایی C60H15N3O7 و نام تجاری Zanosar برای درمان سرطان متاستاز دهنده سلول های جزایر لوزالمعده به کار می رود. این ماده به لحاظ ساختاری یک گلوکز آمین نیتروز اوره است و به دلیل شباهت ساختمانی به گلوکز وارد سلول های بتای پانکراس شده و آنها را تخریب می کند. این ماده در 7/4 pH و دماي 37 درجه سانتیگراد نسبتاً پایدار بوده و برای القاي هر دو نوع دیابت 1 و 2 مورد استفاده قرار می گیرد. STZ می تواند به صورت داخل وریدي، داخل صفاقی و زیر جلدي تزریق شود. جهت القای دیابت نوع 1، معمولاً به ازاي هر کیلوگرم وزن حیوان، از دوز 40 تا 65 میلی گرم به صورت تزریق وریدي استفاده می شود. در روش تزریق صفاقی، براي القاي این نوع دیابت باید از دوز بیشتري استفاده نمود. در صورت تزریق دوز پائین استرپتوزوتوسین به صورت چندگانه، می توان دیابت نوع 1 را با فعالسازي مکانیسم ایمنی در موش ایجاد کرد. دیابت نوع 2 را با تزریق 100 میلی گرم استرپتوزوتوسین، به صورت داخل صفاقی و یا داخل وریدي به موش یک روزه می توان القا نمود. به دنبال تزریق استرپتوزوتوسین، میزان گلوکز و انسولین خون به دلیل اختلال در عملکرد طبیعی سلول هاي بتای پانکراس تغییر می کند. استرپتوزوتوسین توسط سلول هاي بتای پانکراس به وسیله گیرنده GLUT2 برداشته شده و آسیب بافتی ایجاد می کند. نتایج عملکرد سمی استرپتوزوتوسین در این سلول ها، ناشی از آلکیلاسیون DNA و تولید رادیکال های آزاد است. مکانیسم دیگر آن کاهش NAD در سلول های بتا و در نتیجه کاهش سنتز پروتئین در این سلول ها است.
ویال 500 میلی گرمی استرپتوزوتوسین محصول شرکت ZellBio آلمان، با حداکثر درجه خلوص و قیمت مناسب امکان ایجاد مدل های حیوانی دیابت را با اطمینان بیشتر برای محققان فراهم نموده است.
بخش علمی شرکت پادگین طب
(مرکز تحقیقات، مشاوره، تولید، واردات و تهیه کیت های تخصصی و فوق تخصصی پژوهش های پایه و بالینی)
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید & این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
22872816- 22872815