PadginTeb , Department of Education

بخش آموزش پادگین طب

Homeمقالاتگلوکز (Glucose)

گلوکز (Glucose)

گلوکز (Glucose)

گلوکز با فرمول شیمیایی C6H12O6، برای اولین بار در سال 1747 توسط یک شیمیدان آلمانی به نام آندرس مارگراف از کشمش جداسازی شد. به دلیل داشتن 6 کربن، هگزوز (زیرگروهی از مونوساکاریدها) نیز نامیده می­شود.

اصلی­ترین سوخت زیستی جهت تولید مولکول انرژی موسوم به ATP است. گلوکز فراوان­ترین مونوساکارید و پرمصرف­ ترین آلدوهگزوز در ارگانیسم­های زنده می­باشد. این فرآیند را شاید بتوان چنین توجیه کرد که تمایل گلوکز به واکنش غیراختصاصی با گروه­های آمینی در پروتئین­ها کمتر از تمایل سایر آلدوهگزوزها است زیرا چنین واکنشی عملکرد بسیاری از پروتئین­ها را مختل کرده و یا از بین می­برد. گلوکز از طریق فوتوسنتز در گیاهان تولید شده و به عنوان منبع انرژی و کربن توسط سایر ارگانیسم­ها مورد استفاده قرار می­گیرد. با این حال، بیشترین مقدار گلوکز به صورت آزاد وجود ندارد بلکه به شکل پلیمرهایی مانند لاکتوز، ساکاروز، نشاسته و سایر مواد ذخیره کننده­ انرژی و یا به شکل سلولز و کیتین به عنوان اجزای ساختاری دیوار سلولی در گیاهان، تولید می­شود. این پلیمرها طی دریافت غذا، توسط آنزیم­ها به گلوکز تجزیه می­شوند. سلول­های عصبی، سلول­های مدولای کلیه و گلبول­ها قرمز برای تامین انرژی خود وابسته به گلوکز هستند. در بدن یک فرد بالغ تقریبا 18 گرم گلوکز وجود دارد که 4 گرم آن شامل قند خون است. در بدن یک انسان بالغ طی 24 ساعت تقریبا 180 تا 220 گرم گلوکز تولید می­شود. مقدار قند خون در حالت ناشتا در محدودهmg/dl 80-90وبعد از صرف غذا mg/dL140-120 است. با صرف وعده­ی غذایی و افزایش گلوکز خون، ترشح انسولین نیز افزایش می­یابد و مقادیر قابل توجهی از گلوکز طی فرآیند گلیکوژنز به گلیکوژن تبدیل و در کبد ذخیره می­شود. در حالت ناشتا، کبد مقادیر قابل توجهی از گلیکوژن را به گلوکز تبدیل نموده و وارد جریان خون می­کند، در واقع کبد به عنوان یک سیستم بافری مهم برای گلوکز خون عمل می­کند. کاهش انسولین، یا کاهش حساسیت سلول­های بدن نسبت به انسولین منجر به بیماری دیابت می­شود. در این بیماری سوخت و ساز گلوکز در تمامی سلول­ها دچار اختلال شده و گلوکز خون افزایش می­یابد.

گلوکز دریافتی از طریق رژیم غذایی در ابتدا به گیرنده­های موجود در زبان انسان متصل می­شود. جهت انتقال گلوکز به داخل سلول یا خارج از آن، ناقل­های غشایی در سطح سلول­ها تعبیه شده­اند. ناقل GLUT1، توسط بسیاری از انواع سلول­ها تولید شده و اهمیت ویژه­ای در سلول­های عصبی و سلول­های بتای پانکراس دارند. ناقل GLUT3 به طور قابل توجهی در سلول­های عصبی بیان می­شود. ناقل GLUT4 باعث برداشت گلوکز از جریان خون توسط سلول­های عضلات اسکلتی، عضلات صاف، عضله­ی قلب و سلول­های بافت چربی می­شود. ناقل GLUT14 به طور اختصاصی در بیضه­ها بیان می­شود. گلوکز اضافه، به اسیدهای چرب تبدیل می­شود که به شکل تری گلیسیرید ذخیره می­گردند. در انسان، گلوکز طی مسیرهای گلیکولیز و پنتوز فسفات متابولیزه می­شود. گلیکولیز تقریبا در تمام ارگانیسم­های زنده وجود دارد و انرژی مورد نیاز آنها را تامین می­کند. در مراحل بعدی متابولیسم، گلوکز از طریق چرخه­ی کربس و زنجیره­ی تنفسی به طور کامل تجزیه شده و به آب و دی اکسید کربن تبدیل می­شود. مقدار گلوکز اصلی­ترین پارامتر تشخیصی برای بسیاری از بیماری­های متابولیک است و اندازه­گیری آن در کارهای تحقیقاتی و فرآیندهای کشف دارو از اهمیت بسیاری برخوردار است. کیت سنجش گلوکز، محصول شرکت پادگین طب امکان اندازه­گیری مستقیم مقادیر گلوکز در نمونه­های مختلف زیستی (مانند سرم، پلاسما، سایر مایعات بدن، غذا و محیط کشت) را در موش صحرائی فراهم می­آورد. ترکیب آنزیمی، به طور اختصاصی گلوکز را اکسید کرده و ترکیب رنگی با حداکثر جذب در طول موج 546 نانومتر تولید می­کند. شدت رنگ ایجاد شده به طور مستقیم با مقدار گلوکز موجود در نمونه متناسب است. این روش، بسیار ساده، سریع وحساس بوده و برای پایش مقادیر گلوکز طی فرآیندهای تخمیر و بیان ژن مناسب می­باشد. حساسیت یا حد تشخیص این کیت 1mg/dL است.

 

بخش علمی شرکت پادگین طب

(مرکز تحقیقات، مشاوره، تولید، واردات و تهیه کیت های تخصصی و فوق تخصصی پژوهش های پایه و بالینی)

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید & این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

22872816- 22872815

13937 بازدید آخرین ویرایش در چهارشنبه, 15 اسفند 1397 12:38

آمار بازدیدکنندگان

Today459
Yesterday861
This week2263
This month19125
Total1629768

چهارشنبه, 03 بهمن 1403 11:29
                 

با ما در تماس باشید

تهران خیابان شریعتی بالاتر از پل سیدخندان خیابان خواجه عبدالله انصاری خیابان ابوذرغفاری شمالی پلاک 60 طبقه 4 واحد 16، شرکت پادگین طب 

 کدپستی:                    1661715439

شماره تلفن:     16-02122872815

شماره فکس:         22849050-021

تلگرام - واتساپ:    09022872815

پست الکترونیک:  این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

 

موقعیت مکانی

location2