HomeمحصولاتZellBioمحصولات الایزا مقالات آموزشیمزاياي روشهاي سنجش ايمني آنزيمدار

مزاياي روشهاي سنجش ايمني آنزيمدار

مزاياي روشهاي سنجش ايمني آنزيمدار

1- عدم وجود خطر تشعشع: همانطور که اشاره شد ميزان راديواکتيويته موجود در کيتهاي تشخيصي زياد نيست ولي به هر حال همان ميزان تشعشع نيز بالقوه از مواد غير راديواکتيو خطر بيشتري دارد. عدم استفاده از مواد راديواکتيو يکي از مزاياي روش هاي غير راديواکتيو از جمله روش هاي آنزيم دار است

البته برخي از ترکيبات موجود در محلول هاي آنزيمي مانند DMSO و OPD و ... تا حدودي سمي هستند. اخيراً براي تمام اين ترکيبات جايگزين هاي غير سمي طراحي شده اند.

2- قيمت ارزان تر دستگاه ها: يکي از مسائل مهم در هر روش، دستگاهوري آن مي باشد. قيمت دستگاه هاي خوانش گر در سيستم هاي الايزا کمتر از پنجاه درصد قيمت سيستم هاي خوانشگر راديواکتيو بوده، اين نکته يکي از مزاياي مهم اين روش ها محسوب مي گردد.

3- معرف هاي ارزان: واکنش آنتي ژن- آنتي بادي در اين روش با فعاليت آنزيمي پيگيري مي شود. خوشبختانه مواد مورد نياز جهت اين پيگيري با توجه به نوع آنزيم هاي بکار رفته ارزان و در دسترس هستند. به علاوه از پايداري نسبتاً بالايي برخوردارند که اين نيز از مزاياي روش هاي آنزيمي است.

4- نيمه عمر طولاني کيت هاي آنزيمي: يکي از محدوديت هاي اصلي روش هاي راديواکتيو دار، نيمه عمر ايزوتوپ راديواکتيو مربوطه است اما با استفاده از تکنولوژي تثبيت و پايدار سازي حداقل زمان پايداري کليه اجزاء کيت هاي آنزيمي شش ماه، حداکثر بيست و چهار ماه و بطور متوسط يکسال است که نسبت به نيمه عمر کيت هاي راديواکتيو دار بسيار قابل ملاحظه مي باشد.

5- امکان اتوماسيون: قبلاً اشاره شد که فعاليت آنزيمي را مي توان با فاکتورهاي مختلفي کنترل کرد و تفاوت فعاليت آنزيمي را در وضعيت آزاد و شرکت کننده در کمپلکس ايمني ايجاد نمود. يعني آنزيم به حالت آزاد و متصل داراي دو نوع فعاليت مي باشد يا در حالت آزاد فعال و در حالت کمپلکس غير فعال است و يا بالعکس. اين تغيير فعاليت مبناي طراحي سيستم هاي هوموژن است يعني سيستم هايي که به جهت تفاوت فعاليت در حال متصل و آزاد نيازي به جداسازي آنزيم هاي متصل از آزاد ندارند. برنامه ريزي آسان جهت اتوماسيون از مزاياي مهم روش هاي هوموژن محسوب مي شوند.

6- سرعت خوانش بالا: در روش هاي راديواکتيو نتيجه توسط دستگاه هاي خوانشگر (مانند گاماکانتر) خوانده مي شود. جهت حفظ دقت حداقل سي ثانيه و حداکثر يک دقيقه براي خوانش نتيجه هر آزمون مورد نياز است. در حالي که در روش الايزا با استفاده از تکنولوژي فيبر نوري امکان خوانش همزمان کليه آزمون ها در کمتر از سه ثانيه امکان پذير است. هر چند تاکنون با استفاده از خوانشگرهاي راديواکتيوي چند کاناله سرعت خوانش اين سيستم ها افزايش يافته، اما هزينه خريد دستگاه افزايش يافته، به علاوه هنوز هم از سرعت خوانش الايزا بسيار کمتر است.

7- امکان افزايش حساسيت روش: در استفاده از راديواکتيو به عنوان نشانگر، محدوديت استفاده از تعداد و فعاليت ماده راديواکتيو وجود دارد. اولاً ميزان انرژي حاصل از تلاشي هسته هاي راديو ايزوتوپ يا پارامتر ثابت فيزيکي است لذا با افزايش فعاليت ويژه مي توان حساسيت روش را تا حد محدودي افزايش داد. افزايش بيشتر منجر به برخورد پرتوهاي آزاد به مولکولها و تجزيه و شکست مولکولهاي آنتي ژن و يا آنتي بادي مي شوند. لذا در افزايش حساسيت اين سيستم ها محدوديت وجود دارد. اما با توجه به اينکه فعاليت هر آنزيم در هر شرايطي بر اساس تعداد مولکول تغيير يافته (سوبسترا يا محصول) در واحد زمان است، با تغيير شرايط فعاليت يک آنزيم يا استفاده از آنزيم هايي با فعاليت بالا مي توان حساسيت روش را بسيار افزايش داد. به عبارتي بالاترين حساسيت گزارش شده در مقالات سنجش ايمني به IEMA مربوط است نه به IRMA. سنجش هاي نشاندار آنزيمي علاوه بر امکان رديابي، امکان تقويت نيز دارد يعني واکنش آنزيمي، هر آناليت را به يک کمپلکس آنزيم دار و هر آنزيم را به ميليون ها تغيير در ماده اوليه يا محصول مرتبط مي سازد. از آنجايي که آنزيم هاي متفاوت، واکنش آنزيمي متفاوت و قابل رديابي را ايجاد مي کنند در يک نمونه مي توان با استفاده از دو يا چند کونژوگه آنزيمي و پيگيري چند فعاليت آنزيمي، چند آناليت را بطور همزمان مورد سنجش قرار داد. هر چند فراهم آوردن شرايط يکسان براي فعاليت مناسب چند نوع آنزم، کار پيچيده اي است اما امکانپذير است و امکان سنجش همزمان سرعت آزمون ها و همچنين هزينه آنها را کاهش مي دهد

 

بخش علمی شرکت پادگین طب

(مرکز تحقیقات، مشاوره، تولید، واردات و تهیه کیت های تخصصی و فوق تخصصی پژوهش های پایه و بالینی)

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید           این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
22872816- 22872815

9241 بازدید آخرین ویرایش در یکشنبه, 06 آبان 1397 18:11

آمار بازدیدکنندگان

Today799
Yesterday747
This week4799
This month17803
Total1601656

شنبه, 01 دی 1403 19:44
                 

با ما در تماس باشید

تهران خیابان شریعتی بالاتر از پل سیدخندان خیابان خواجه عبدالله انصاری خیابان ابوذرغفاری شمالی پلاک 60 طبقه 4 واحد 16، شرکت پادگین طب 

 کدپستی:                    1661715439

شماره تلفن:     16-02122872815

شماره فکس:         22849050-021

تلگرام - واتساپ:    09022872815

پست الکترونیک:  این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

 

موقعیت مکانی

location2