ترکیبات فنولی متابولیتهای ثانویهای هستند که طی مسیر اسید شیکی میک (نوعی هیدروکسی اسید) در گیاهان یا طی مسیر پنتوز فسفات از طریق متابولیزه شدن فنیل پروپانوئید تولید میشوند. در فرآیند سنتز ترکیبات فنولی، اولین مرحله، ورود گلوکز به مسیر پنتوزفسفات و تبدیل غیرقابل برگشت گلوکز-6-فسفات به ریبولوز-5-فسفات توسط آنزیم دهیدروژناز است. ترکیبات فنولی در گیاهان به وفور یافت میشوند و شامل انواع مختلف ترکیبات از جمله فلاونوئیدهای ساده، اسیدهای فنولیک، فلاونوئیدهای پیچیده و آنتوسیانینهای رنگی هستند. این ترکیبات در ارتباط با پاسخهای دفاعی گیاهان بوده و نقش مهمی را در سایر فرآیندها مانند اتصال مواد جاذب، جهت تسریع گرده افشانی، رنگ کردن گیاه جهت استتار، فعالیت ضد باکتریایی و ضد قارچی در گیاهان دارند. این ترکیبات، آنتی اکسیدانهای اصلی در رژیم غذایی انسان هستند و فعالیتهای ضد میکروبی، ضد التهابی، ضد جهش زایی، ضد سرطانی، ضد حساسیت و گشاد نمودن عروق خونی را دارند. ترکیبات فنولی نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بسیاری از بیماریهای مزمن دارند. این ترکیبات جذب آمیلاز را مهار کرده و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند سندرم متابولیک و دیابت نوع دو را کاهش میدهند. گروههای مختلف از ترکیبات پلی فنولی، ویژگیهای زیستی متفاوتی دارند و اطلاعات بسیار اندکی در ارتباط با مکانیسم عملکرد این ترکیبات در پیشگیری از بیماریها وجود دارد، لذا مطالعات بیشتری در این زمینه لازم میباشد. گونههای فعال اکسیژن و گونههای فعال نیتروژن از جمله مولکولهای اکسید کنندهی بسیار فعال هستند که به طور دائم در سلولهای طبیعی طی فعالیتهایی مانند زنجیره تنفس میتوکندری و التهاب تولید میشوند. این ترکیبات سبب آسیب به مولکولهای زیستی مانند DNA می گردند. اغلب این مولکولها سرآغاز بیماریهای بسیار مهمی مانند سرطان هستند. آنزیمهای آنتی اکسیدان مانند سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز نقش بسیار مهمی را در خنثی نمودن این ترکیبات اکسیدانی داشته و سلول را در مقابل آسیب حفاظت میکنند. بررسیهای مختلف نشان میدهند که ترکیبات فنولی فعالیت این آنزیمها را افزایش میدهند. مطالعات متعدد حاکی از کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو، بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون، التهاب و انواع سرطانها در افراد مصرف کنندهی رژیمهای غذایی غنی از ترکیبات فنولی بوده است.
با توجه به اهمیت تغذیه در سلامت انسان، در سالهای اخیر مطالعات در خصوص ارتباط مصرف آنتی اکسیدانها با انواع بیماریها از جمله سرطان رو به گسترش میباشد. بنابراین به نظر میرسد اندازهگیری مقادیر تام پلی فنولها به ویژه در مطالعات مرتبط با علوم داروئی و تحقیقات مرتبط با تغذیه از اهمیت ویژهای برخوردار باشد. کیت سنجش مقادیر تام پلی فنول، محصول شرکت ZellBio آلمان، یک روش رنگ سنجی ساده، حساس، تکرارپذیر و استاندارد را در قالب میکروپلیت برای اندازه گیری مقادیر TPC در نمونههای مختلف زیستی مانند پلاسما، نوشیدنیهای طبیعی، غذا، عصاره میوه، سرم، ادرار، بزاق، بافت، مایع روئی کشت سلولی، سلول لیز شده و سایر مایعات زیستی را فراهم می آورد. در این روش، یک ترکیب رنگی با حداکثر جذب در طول موج 760 نانومتر ایجاد میشود. محدوده تشخیص این کیت حدود µg/ml 200-12/3 و حساسیت یا حد تشخیص آن در حد µg/ml 1 است.
بخش علمی شرکت پادگین طب
(مرکز تحقیقات، مشاوره، تولید، واردات و تهیه کیت های تخصصی و فوق تخصصی پژوهش های پایه و بالینی)
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید & این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
22872816- 22872815