تمام این موشها رشد بسیار خوبی داشتند اما موشهای ماده جنینهای زنده و سالمی را به دنیا نمیآوردند و تمام جنینها در رحم میمردند. آنها سپس موشهای مورد مطالعه را با کاهو و جوانه گندم تغذیه نموده و مشاهده کردند که تمام جنینها سالم به دنیا آمدند، بنابراین چنین دریافتند که یک حلقهی مفقود در رژیم غذایی اولیه وجود دارد، اما این عنصر چه میتوانست باشد؟ ایوانز و بیشاپ برای اولین بار این ترکیب ناشناخته را عامل X نام نهادند. آنها سپس دریافتند که عامل X در چربی استخراج شده از کاهو وجود دارد و بنابراین عامل X باید محلول در چربی باشد. در سال 1925 ترکیب کشف شده ویتامین E نامگذاری شد. این ویتامین در سال 1935 تخلیص و در سال 1938 سنتز گردید. از آنجایی که فعالیت ویتامین E برای اولین بار به عنوان یک ترکیب حیاتی برای رشد جنینها مشاهده گردید نام توکوفرول (در زبان یونانی به معنای تولد) بر آن نهاده شد. عملکردهای زیست شناختی متعددی برای ویتامین E مورد تایید قرار گرفته است. از جملهی این عملکردها، نقش آنتی اکسیدانی این ویتامین میباشد. ویتامین E با دادن یک اتم هیدروژن به رادیکالهای آزاد، آنها را از بین میبرد. پیوند O-H در توکوفرولها نسبت به سایر فنولها تقریبا 10 درصد ضعیفتر بوده و به این ویتامین امکانِ دادنِ هیدروژن به رادیکالهای آزاد و کاهش آسیبهای سلولی ناشی از آنها را فراهم میآورد. به طور کلی، ویتامین E به 8 شکل مختلف وجود دارد و تمام آنها از گیاهان مشتق میشوند. این 8 شکل به دو گروه عمده تقسیم میشوند: توکوفرولها (آلفا، بتا، گاما و دلتا) و توکوتری انولها (آلفا، بتا، گاما و دلتا). از میان این 8 نوع، آلفا-توکوفرول بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی را داشته و به دلیل ناشناخته بیشترین میزان از ویتامین E موجود در سرم انسان را به خود اختصاص میدهد. ویتامین E بیان ژنها را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. این ویتامین تنظیم کننده فعالیت آنزیم پروتئین کیناز C بوده و با غیرفعال کردن این آنزیم، رشد عضلات صاف را مهار میکند. کمبود ویتامین E در انسان به ندرت و بیشتر به دنبال اختلال در جذب چربی اتفاق میافتد. یک اختلال ژنتیکی متابولیسم، جهش در ژن کد کننده پروتئین حامل آلفا-توکوفرول میباشد. در این شرایط نیاز به دریافت مقادیر بسیار زیاد آلفا-توکوفرول از طریق تغذیه برای جبران کمبود این پروتئین افزایش مییابد. علاوه بر آتاکسی، کمبود ویتامین E ممکن است منجر به بیماریهای عصب محیطی، بیماریهای قلبی-عروقی، چشمی و ضعف سیستم ایمنی گردد. از سوی دیگر مطالعات متعدد نقش این ویتامین را در درمان انواع سرطانها از جمله سرطانهای پستان، پروستات، دهان و پوست را نشان میدهند. اثرات درمانی این ویتامین در ارتباط با بهبود بیماریهایی مانند آب مروارید، آلزایمر، بیماری قلبی عروقی و پارکینسون گزارش شده است.
با توجه به نقش و عملکرد مهم این ویتامین در بسیاری از فرآیندهای زیستی، اندازهگیری آن در مطالعات مرتبط ضروری به نظر میآید. کیت سنجش ویتامین E، محصول شرکت ZellBio آلمان، یک روش رنگ سنجی ساده، حساس، تکرارپذیر و استاندارد را در قالب میکروپلیت برای اندازه گیری مقادیر ویتامین E در نمونههای مختلف زیستی مانند پلاسما، سرم، ادرار، بزاق، بافت، مایع روئی کشت سلولی، سلول لیز شده و سایر مایعات زیستی را فراهم می آورد. در این روش، یونهای فلزی در واکنش با ویتامین E، یک کمپلکس رنگی با حداکثر جذب در طول موج 530 تا 540 نانومتر ایجاد میکنند. محدوده تشخیص این کیت از µg/ml 20-625/0 و حساسیت یا حد تشخیص آن در حد µg/ml 3/0 است.
بخش علمی شرکت پادگین طب
(مرکز تحقیقات، مشاوره، تولید، واردات و تهیه کیت های تخصصی و فوق تخصصی پژوهش های پایه و بالینی)
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید & این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
22872816- 22872815