اشکال مختلفی برای این ویتامبن وجود دارد. دو شکل اصلی عبارتند از ویتامین D2 یا ارگوکلسیفرول و ویتامین D3 یا کوله کلسیفرول. که سخن از ویتامین D به میان میآید منظور، هر یک از این دو شکل میتواند باشد و به طور کلی هر دو شکل، کلسیفرول نامیده میشوند. ویتامین D2 در سال 1931 به لحاظ شیمیایی شناسایی شد. تفاوت ساختاری میان ویتامین D2 و D3 در زنجیرهی جانبی ویتامین D2 است که شامل پیوند دوگانه بین کربنهای 22 و 23 و یک گروه متیل روی کربن 24 است. ویتامین D در حالت فعال اثرات زیستی خود را از طریق اتصال به گیرندههای ویتامین D موجود در هستهی سلولهای هدف، اعمال میکند. اتصال کلسیتریول به گیرندههای ویتامین D، این امکان را فراهم میآورد که این گیرندهها به عنوان عوامل رونویسی جهت بیان ژنهای مربوط به پروتئینهای ناقل دخیل در جذب کلسیم در روده، عمل کنند. گیرندههای ویتامین D به ابرخانواده گیرندههای هستهای از گیرندههای هورمونهای تیروئید/استروئیدی تعلق دارند و به طور قابل توجهی در اندامهایی مانند مغز، قلب، پوست، گنادها، پروستات و پستان بیان میشوند. یک رژیم غذایی با فقر ویتامین D همراه با عدم قرارگیری در معرض نور خورشید منجر به پوکی و نرمی استخوان میشود. کمبود ویتامین D مسئلهای جهانی و شایع در میان کودکان و بزرگسالان است و منجر به تخریب بافت استخوان و اختلالاتی مانند ریکتز، استئومالاسی و مشکلات پوستی میگردد، زیرا در این صورت جذب رودهای کلسیم به 15 درصد کاهش یافته و بدن برای جبران کمبود کلسیم، استخوانها را هضم مینماید. در صورت کافی بودن ویتامین D جذب رودهای کلسیم 60 تا 80 درصد میباشد. در سالهای اخیر مطالعات مختلف حاکی از ارتباط قوی میان کمبود این ویتامین و افزایش خطر ابتلا به انواع سرطانها از جمله سرطان کلون هستند. همچنین این ویتامین نقش بسیار مهمی را در فعالیت سیستم ایمنی ذاتی و اکتسابی دارد. کمبود این ویتامین همچنین با بیماری سندرم روده تحریک پذیر در ارتباط است. بر اساس مطالعات انجام شده تقریبا یک میلیارد نفر در سراسر جهان دچار کمبود شدید یا متوسط ویتامین D هستند. تقریبا 40 تا 100 درصد مردان و زنان مسن اروپایی و آمریکایی دچار کمبود ویتامین میباشند. همچنین بیش از 50 درصد از زنان یائسهی تحت درمان به دلیل پوکی استخوان، مقادیر ناکافی از این ویتامین را دریافت میکنند. کاهش سنتز در پوست، کاهش زیست دستیابی، افزایش متابولیسم، تغذیه با شیر مادر، نارسایی کبدی، افزایش دفع ادراري، اختلالات ارثی مانند بیماري ریکتز ناشی از کمبود کاذب ویتامینD ، ریکتز ناشی از مقاومت به ویتامین D و استئومالاسی ناشی از تومور از دلایل مهم کمبود ویتامین D هستند.
کیت الایزا جهت سنجش ویتامین D در انسان، محصول کمپانی ZellBio، یک روش ایمنیسنجی (Immunoassay) مبتنی بر الایزای رقابتی است که در آن رقابت برای دستیابی به تعداد محدودی از آنتیبادیهای متصل به چاهکهای میکروپلیت میان ویتامین D موجود در استانداردها و نیز ویتامین D موجود در نمونهی مجهول (نمونههای انسانی شامل سرم، پلاسما، محیط کشت سلولی، سلولهای لیز شده و سایر مایعات زیستی) با ویتامین D متصل به آنزیم اتفاق میافتد. در نهایت، مقدار ویتامین D با اندازهگیری جذب نوری محلول به دست آمده در طول موج 450 نانومتر تعیین میگردد. این روش هر دو نوع ویتامین D2 و D3 را اندازهگیری میکند. ایمنی بالا، حساسیت، ویژگی و دقت بالا از مزایای مهم این روش است. محدوده تشخیص این کیت حدود ng/ml 150-5/2 و حساسیت یا حد تشخیص آن در حد ng/ml 67/0 است.
بخش علمی شرکت پادگین طب
(مرکز تحقیقات، مشاوره، تولید، واردات و تهیه کیت های تخصصی و فوق تخصصی پژوهش های پایه و بالینی)
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید & این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
22872816- 22872815